Calatorii Spirituale

Irlanda 9-16 aprilie 2011

Posted on: December 22, 2010

Irlanda – Castele, Manastiri, Istorie, Religie, Locuri Miraculoase –

Ziua 1: Sosire la Dublin ora 1.00 dimineata, transfer si cazare la hotel Maldrone Cardiff Lane. Dupa micul dejun plecare impreuna cu ghidul local pentru un tur de Dublin de o jumatate de zi. Veti experimenta minunatele atractii si puncte de reper ale acestui oras stravechi. Turul include unele dintre cele mai renumite locuri din Dublin, cum ar fi Catedrala St Patrick’s, Catedrala Biserica lui Hristos si Cartea din Kells. Catedrala Biserica lui Hristos, dateaza din sec XI, fiind cea mai veche cladire din Dublin. Cea mai interesanta parte a acesteia o reprezinta cripta, mult mai veche decat catedrala. Cartea din Kells este un manuscris incredibil de frumos care contine cele patru Evanghelii. Este artefactul medieval cel mai pretios al Irlandei, si este considerat, in general, manuscrisul supravietuitor iluminat din cele mai bune care au fost produse in Europa medievala.

Dupa amiaza se pleaca intr-un tur in partea de sud, dealurile si vaile Wicklow, cunoscute si sub numele de „Gradinile Irlandei”. Se continua turul prin munti spre Glendalough, Valea celor doua Lacuri. In apropiere se viziteaza biserica St Kevin cu renumitul clopot din secolul al 12-lea. Se viziteaza centrul patrimonial si se explica viata monahala. Se continua drumul prin Roundwood care este cel mai inalt deal al Irlandei. Retur la Dublin pentru innoptare.

Ziua 2:Plecare dupa micul dejun spre Bunratty. Se porneste dimineata inspre partea de sud-vest spre Cashel, Co Tipperary unde veti gasi o combinatie de istorie, ospitalitate, decor, sport si distractie.

The Rock of Cashel este un loc in care o masa mare de calcar se ridica abrupt deasupra pasunilor  bogate din Valea de Aur. Grupul de cladiri medievale incoronat de Rock retine privirea turistilor si merita o vizita de-aproape. Rock St Patrick’s situat in orasul  Cashel este incoronat de Catedrala gotica din secolul al 13-lea. Pe langa localitatea Thurles, vizitam abatia Sfintei Cruci (loc de pelerinaj) care a fost fondata in 1169 de catre regele Thomond ale calugarilor cistercieni. O relicva a Sfintei Cruci detinute de catre Rege a fost data celor de la abatie. Calatorie spre satul de Bunratty in Clare, celebru pentru castelul sau si Folk Park. Castelul a fost cetatea antica a printilor de Thomond,  singurul exemplu restaurat, ca o imagine fidela a vietii secolelor 15 si 16. Innoptare in apropiere de Limerick, Castle Oaks House Hotel situat in Castleconnell, o locatie situata intr-un decor splendid.
Ziua 3: Continuati sa vizitati Castelul O’Dea Dysert. Construit in 1480 de catre Diarmuid O’Dea, Domnul Cineal Fearmaic,  castelul de astazi este un muzeu extins, o prezentare audiovizuala a istoriei acestei zone unice, si diverse expozitii. Biserica Dysert O’Dea se afla pe locul unei manastiri crestine fondat de catre Sf. Tola. Crucea Sf. Tola dateaza din secolul al 12-lea si este reprezentativa pentru istoria  Irlandei. Veti vedea, de asemenea, ruinele de la Corcomroe. Aceasta a 12-a abatie cisterciena a fost numita ‘Saint Mary of the fertile rock’ ” – un nume foarte bine ales pentru acest remarcabil stabiliment. Se continua drumul spre orasul Galway. Galway, e un orasel de vacanta din vestul tarii, un important centru urban cu restaurante, pub-uri si hoteluri moderne, fiind unul din cele mai animate orase din Irlanda. In oras se afla o universitate veche, cladirea sa fiind un exemplu clasic de arhitectura irlandeza iar cea mai veche parte a orasului e Eyre Square, Piata Eyre. Innoptare la Imperial Galway hotel.

Ziua 4:In aceasta dimineata calatoriti spre vest, in tinutul Connemara. O zona salbatica, deosebit de frumoasa cu munti, lacuri, plaje neatinse si vederi panoramice. Este zona galilor si pot fi vizitate studiourile multor artizani care au ales aceste locuri si s-au stabilit in zona. Centrul de Connemara este alcatuit  din varfuri de munte, ”cei 12 pini”, care domina in Benbaun. Vizitati abatia Kylemore, care este locuit doar de calugarite benedictine. Amplasat in inima tinutului Connemara, acest unic stabiliment ofera caldura si ospitalitate.  Innoptare in Castlebar, Harlequin Hotel.

Ziua 5: Knock, Sligo, Cavan. Se viziteaza Altarul de la Knock precum si muzeul folcloric. Knock este acum o destinatie pentru multi pelerini, inclusiv bolnavi, care vin si cauta vindecari miraculoase. Multi au simtit miracole dupa ce a vizitat Knock, si diverse investigatii ale bisericii au confirmat statutul de loc sfant. Vizitele  Papei Ioan Paul al II-lea in 1979 si ale Maicii Tereza, in 1993 au intarit acest profil.

Se continua calatoria in nord spre Co.Sligo. Oprire la Sf. Attracta, unde aceasta a primit valul de la St Patrick. Site-ul sub abruptul patrat de Benbulben  a fost ales de Sfantul Columba pentru infiintarea unei  manastiri. Crucea mare, care a fost, probabil, ridicata in anul 1000, prezinta pe Adam si Eva, Cain uciderea lui Abel, Daniel in groapa cu lei si Hristos in slava pe partea de est a crucii,  prezentarea la templu si Rastignirea pe partea vestica. Se continua spre Cavan. Innoptare la Hotel Kilmore

Ziua 6 : Cavan, Armagh- St Patrick , Dublin .

Sosire la Dublin , cazare  – Maldron Hotel Cardiff Lane,seara libera .

Ziua 7: Ora 14.00 transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Air Lingus  ora 16.30.

Sosire pe Otopeni la ora 22.10

Hoteluri:

Maldron Hotel Cardiff Lane 4* http://www.maldronhotels.com/hotel-cardiff-lane/

Castle Oaks House Hotel 4* http://www.castleoaks.ie/

Imperial Galway 4* Galway http://www.imperialhotelgalway.ie/

Harlequin Hotel Castlebar 4*http://www.harlequinhotelcastlebar.ie/

Hotel Kilmore 4* http://www.hotelkilmore.ie/

Maldron Hotel Cardiff Lane4* http://www.maldronhotels.com/hotel-cardiff-lane/

Tarif 1030 euro/persoana in camera dubla

Pachetul include:

  • Bilet de avion dus intors Otopeni-Dublin-Otopeni cursa directa
  • Ghid vorbitor limba engleza
  • Transferurile la sol
  • 7 nopti cazare cu mic dejun continental in camera dubla la hotelurile specificate sau similar

Nu sunt incluse in pachet:

  • Taxe aeroport 110 euro/pers ( pot suferi usoare modificari)
  • Asigurare medicala
  • Alte mese decat cele specificate
  • Intrari la obiectivele turistice
  • Tips-uri,alte servicii decat cele mentionate in program.

Tariful mentionat este valabil pentru minim 20 pasageri.

Pentru rezervari si alte detalii va rog sa ma contactati: camelia.stefan@perfect-tour.ro

Advertisements

Join 2 other followers

Advertisements
%d bloggers like this: